Skip to content

Hubungi Saya

Pendaftaran PERCUMA untuk rumah lelong. Sila daftar dengan saya segera. Jangan ketinggalan untuk mendapatkan rumah idaman anda.

Untuk maklumat lanjut,

sila hubungi:

Tuanbri               -   010.250.9115
Shahrul Lelong @ 012 – 367-4390
rumahlelong[at]satusolution.com

 

218 Comments leave one →
  1. ann permalink
    October 26, 2009 6:11 am

    salam..saya berminat nak beli rumah kat area shah alam, seksyen 19,20 dan 24. Ada maklumat sal rumah lelong ni, tolong email saya..Budget RM 150,000 ke bawah

    • tuanbri permalink*
      February 19, 2010 8:48 pm

      saya dah email balik…tunggu reply takde pun

      • Jefri Shamsuddin permalink
        June 18, 2012 11:30 am

        Saya ingin memcari rumah teres sekitar Rm 2500K ke bawah … sekitar seksyen 7 Shah Alam….boleh tak tuan e-mail kepada saya senarai rumah lelong di sekitar Shah Alam

  2. harris permalink
    July 7, 2010 9:17 am

    saya berminat dgn Ilham apartment, ada lagi tak?

  3. liza permalink
    September 2, 2010 4:35 am

    salam,saya sedang mencari rumah 2 storey end lot @ corner lot di sekitar bandar shah alam

    • Nur permalink
      March 6, 2011 4:41 pm

      Liza, saya ada rumah end lot di Shah Alam. Sekiranya berminat, sila hubungi saya @ 017-21339**. tq

      • fiza permalink
        June 13, 2011 4:11 pm

        shah alam area mane? harga berapa? bley email detail x? sy tengah carik rumah area shah alam. espesially 17,18,19, batu 3.. kalo dapat below 200k la.. tq

      • loba permalink
        August 28, 2012 7:56 pm

        Hi Nur… rumah dh jual ke… rumah area mane?

  4. liza permalink
    September 2, 2010 4:36 am

    nk cari rumah 2 storey lingkungan harga 250,ooo ke bawah

  5. Don permalink
    September 14, 2010 4:38 pm

    Salam tuan.. saya mnecari apartment@kondo lelong 100k bawah. Keluasan 850psf keatas. Area shah alam,subang,puchong,kinrara,bkt jalil, cheras or serdang. Email sy jika ada apa2 information k..

  6. kak long permalink
    September 15, 2010 11:09 am

    Salam.Saya suka rmh No. 25 Jln Raja Mahmood 18/9 Sek 9, Shah Alam. BUMI lot x?

    • Admin permalink*
      September 18, 2010 6:43 pm

      Bukan Unit Bumi. Sila hubungi saya segera untuk tindakan seterusnya!

  7. Fid permalink
    September 25, 2010 7:29 am

    salam.. saya nak beli rumah teres/apartment di area shah alam (terutamanya di seksyen 7).. budget bawah RM100K.. Sekiranya ada maklumat berkenaan rumah lelong di shah alam, minta emelkan pada saya secepat mungkin yee.. terima kasih….

  8. lan permalink
    September 27, 2010 4:24 am

    Saya ingin mencari rumah untuk dijadikan pelaburan sekitar kawasan kampus UiTM….budget dalam RM 100K ke bawah…..e-mail kepada saya jika ada……terima kasih….

  9. anne permalink
    September 28, 2010 4:28 am

    salam…saya nk beli rumah teres/apartment area gombak dan selayang .Budget bawah Rm 100k jika ada sila email kepada saya .thanks….

  10. Miela permalink
    September 28, 2010 1:09 pm

    salam…sy nk tanye rumah yg kat no.22,jalan belalang satu 20/7A,sec.20 tu masih ada lg ke????

  11. sue permalink
    October 5, 2010 5:34 pm

    tn bri..nk tanye rumah sek 2 add no 22 jln belalang satu
    20/7a dh terjual ke blum?prosidur lelong nie camner ye?payment?

    • Admin permalink*
      October 5, 2010 7:02 pm

      saya email balik, tapi kena reject. email salah!

      • ramly permalink
        December 8, 2010 2:47 pm

        mencari rumah teres 2storey di area shah alam sk27 taman bunga negara

    • khairul azman adam permalink
      October 23, 2010 7:09 am

      area sekyen 18,19,20,24 bdget rm170k ke bwh…jika ada lelongan tlg emel saya…

  12. Rizman permalink
    October 6, 2010 4:39 am

    Salam, ada property for sale kat Sri Mahligai lagi tak? lebih kurang 2000 sq ft, 4 bilik, harga kurang dari RM300k

    Terima kasih.

  13. cyphol787 permalink
    October 8, 2010 4:36 pm

    Salam, saya berminat nk beli rumah lelong, tapi saya keja luar malaysia, sblm meneruskan langkah nk beli rumah lelong…. bole ke saya apply loan rumah?… apa dokumen bank nak yek? terima kasih

  14. zai permalink
    October 9, 2010 7:13 am

    salam,

    boleh tak tuan email photo rumah untuk dijual di desa mentari dan taman srimuda. Budget bawah 80k.

    terima kasih

  15. Jas permalink
    October 13, 2010 7:36 pm

    salam.. saya nak beli rumah teres/apartment di area shah alam .. budget bawah RM150K.. Sekiranya ada maklumat berkenaan rumah lelong di shah alam, minta emelkan pada saya terima kasih….

  16. Jas permalink
    October 13, 2010 7:37 pm

    Tuan.. Sekiranya ada maklumat berkenaan rumah lelong di shah alam, minta emelkan pada saya terima kasih…. saya nak beli rumah teres atau apartment di area shah alam .. budget bawah RM150K..

  17. ezy permalink
    October 19, 2010 4:09 am

    Pls email me for any single/double storey house/semi-d
    30mins or less drive to setia alam
    Budget rm100k – 200k

  18. siti rohaida binti abdul rahman permalink
    October 20, 2010 7:28 am

    sy nk cri umah utk dijual di area shah alam ni…apartment atau umah teres(single or double) yg bawah rm 150k…kalo ada umah yg dh renovate lg ok dlm rm200k ke bawah…

  19. hasnani permalink
    October 20, 2010 9:09 am

    berminat apartment sri bintang, subang bestari,
    ada apartment lain area subang pn ok
    juga apartment area kota damansara
    keluasan 850sf, paling tingkat 3 jika kn walk up
    bajet bawah 60k
    email saya jika ada apartment lelong area tersebut

  20. khairul azman permalink
    October 23, 2010 7:12 am

    area sekyen 18,19,20,24 bdjet bwh 170k…jika ade leleongan maklong kpd saya..tq

  21. qah permalink
    October 25, 2010 5:03 pm

    salam tuan.

    mungkin saya tersilap langkah,.ape pendapat tuan kondo di subang andaman?
    mintak nasihat dr tuan

  22. nurul permalink
    November 10, 2010 1:54 am

    salam
    saya sedang mencari rumah sekitar s.alam dalm 100k ke bawah..prefere teres single storey…urgent sb dh start keje di s.alam

    terima kaseh

  23. Mas permalink
    November 30, 2010 10:09 am

    Salam Tuan,
    Saya sedang mencari rumah di sekitar kawasan Kota Kemuning. Preference corner lot, 2 storey terrace, F/H. Budget around 300k-400k..

  24. Ghazari permalink
    December 1, 2010 10:51 pm

    Salam,

    Rumah lelong “Seksyen 25 – 2 Storey – RM250,000″ masih available?

  25. mas permalink
    December 4, 2010 9:45 pm

    salam..saye berminat nk meli rumah di sek 17 s.alam.masih kosong lg tak?

  26. Mirza permalink
    December 8, 2010 10:22 am

    Salam Tuanbri,
    Kalau ada Rumah lelong teres Tmn Bukit Subang Shah Alam.Harga dlm RM250,000
    Email details ye.

  27. ramli permalink
    December 8, 2010 12:45 pm

    salam..saya sedang mencari rumah flat @ single storey sekitar seksyen 8,7,24.
    bajet dalam 100k jer
    jika ada maklumat tentang lelongan blh tlg panjangkan kpd saya

  28. hazarina permalink
    December 8, 2010 2:22 pm

    Salam.

    Kalau ada rumah hendak dilelong/di jual di Taman Setia Warisan, 40150 Kg. Melayu Subang sila hubungi saya di 019 668 4559

  29. Ros permalink
    December 10, 2010 9:28 pm

    Saya sedang cari rumah area shah alam..seksyen 17,18,19,20…budget bawah 190k…

  30. syima permalink
    December 11, 2010 1:24 pm

    salam..saya nak cari rumh bawah 100k area shah alam or cheras or ampang or gombak or selayang or damansara or puncak alam..jika ada boleh email pada saya..terima kasih

  31. sabri permalink
    December 13, 2010 4:21 pm

    saya mencari rumah teres di shah alam..kalu bole di seksyen 11 ke bawah…10,9,8,7….seterusnya..bajet dalam rm260,000.00..mitak tolong tuan..

  32. nurbaizura permalink
    December 21, 2010 7:52 pm

    Looking for a nice double storey house in seksyen 7 shah alam..im working abroad..Kindly assist me..thank u

  33. zaina permalink
    December 30, 2010 3:06 pm

    saya berminat untuk beli rumah single or 2 storey lelong di sekitar shah alam sek 7 hingga sek 20 budget around rm 150 kebwh
    tq

  34. siti permalink
    December 30, 2010 3:14 pm

    salam.berminat rumah di sekitar seks 7,8,9 shah alam
    2 storey klu blh end lot/corner
    budget 300-400k

    tq

  35. amar permalink
    January 2, 2011 1:33 am

    salam tuan..saya berminat untuk membeli rumah lelong di seksyen 15 shah alam..atau mana-mana kawasan yang strategik untuk investment :)

  36. shahrol permalink
    January 3, 2011 12:27 am

    Seksyen 7 – Corner 2 Storey – RM315,000
    tolong e- mailkan prosedur utk dptkan rumah ini.
    berminat sekiranya ada lagi kekosongan disekitar sek 7.
    tq

  37. Mohd Ridzuan Kamaruzaman permalink
    January 10, 2011 6:00 pm

    Salam Tuanbri…saya mencari apartment di seksyen 7..budget 150k-200k..thanks

  38. zulkefeli permalink
    January 14, 2011 3:44 pm

    saya sedang mencari rumah sekitar shah alam terutama seksyen 19,20,23 atau seksyen 24 bajet 200k

  39. Iwan permalink
    January 14, 2011 5:49 pm

    Salam,saya berminat nak dptkan property investment di Shah Alam tapi masih baru untuk belajar caranya. Boleh emailkan proses/prosedur lelong nie serba ringkas ya. Terima kasih.

  40. kurin permalink
    January 16, 2011 4:03 am

    Saya berminat dengan rumah ini. Boleh emailkan cara-cara dan prosedur untuk mendapatkan rumah ini?

    3 Bedrooms Low Cost Apartment
    Auction Price : RM 61,200.00
    Land Area : 657 sq.ft Auction Date : 2011-01-15
    Tenure : N/A Restriction : N/A
    Location : No. 217, 2nd Floor, Block 55, Rumah Pangsa Nilam Sari, Jalan Plumbum 7/100A, Section 7, 40000 Bandaraya Shah Alam, Selangor

    Terima Kasih.

  41. Ehsan permalink
    January 31, 2011 10:50 am

    Salam, tuan, im looking for persanda apartment & brunsfield riverview unit.

    tq

  42. SAJIDAH permalink
    February 1, 2011 12:23 pm

    salam..saya cari rumah lelong di area shah alam..budjet bawah 150k
    kalo dapat corner lagi cantek..area sri muda pun ok…

    • azleen 0126353643 permalink
      September 8, 2011 11:13 pm

      salam..saya cari rumah lelong di area shah alam..budjet bawah 150k
      plz email saya tuan. terima kasih

  43. hashim permalink
    February 3, 2011 10:48 pm

    saya ingin membeli rumah teres di seksyen 13, 11, 10, @ 9 shah alam. sekiranya ada hubungi saya melalui email. budget harga dlm rm300k ke bawah.

    Tqvm

  44. siti permalink
    February 5, 2011 4:32 pm

    Salam.

    Saya mencari rumah lelong di sek 7,shah alam..jika ada pls let me know..tq
    i just sold rumah di trg..so ingat nak replace dgn rumah kt area s.alam..

  45. sasih permalink
    February 7, 2011 2:28 pm

    i nak rumah lelong dekat bukit subang
    kalau boleh ,pangsapuri yang mengandungi 3 bilik
    dalam harga RM 70,000.

  46. sasih permalink
    February 7, 2011 2:28 pm

    KALAU ADA RUMAH LELONG PLS CONT 0149650**3

  47. Sharnol Mustafa permalink
    February 22, 2011 3:43 pm

    Salam Tuanbri,
    Saya berminat dengan rumah lelong berikut,

    Extended 2 Storey Mid Terraced House
    Auction Price : RM 270,000.00
    Land Area : 1797 sq.ft Auction Date : 2011-03-07
    Tenure : Freehold Restriction : N/A
    Location : No. 14, Jalan Pujangga U2/4, Taman Ttdi Jaya, 40150 Shah Alam, Selangor

    Namun saya ada beberapa persoalan,
    1) Berapakah jumlah modal (wang) yang perlu diadakan untuk mendapatkan rumah ini (anggaran kasar) termasuk kos-kos perkhidmatan yang terlibat sepenuhnya?
    2) Bolehkan saya menggunakan pinjaman perumahan kerajaan untuk pembelian rumah ini?
    3) Sekiranya membuat pinjaman bank, berapakah nilaian pinjaman (maksima) yang boleh dipohon?

  48. dhia permalink
    March 2, 2011 3:35 pm

    salam tuan, saya berminat dengan rumah pangsa nilam sari seksyen 7, @kalo ade rumah teres rm150k ke bawah tlg emel sy. n sy nk tny:
    bila tarikh lelongan?
    apa yang perlu disediakan?
    betulke kali pertama beli rumah xperlu downpayment?

  49. zul permalink
    March 5, 2011 8:43 pm

    saya berminat dengan rumah di seksyen 7…rumah flat kos sederhana pkns dan rumah teres…

  50. Khairi permalink
    March 15, 2011 11:36 am

    Assalamualaikum Tuanbri

    saya mencari rumah di kawasan Jalan kebun. Kalau boleh saya mencari semi-d ataupun teres.

    Budget lingkungan RM130k – RM200k

    boleh guna skim rumah pertamaku atau tak tuanbri?

    terima kasih

    • yati permalink
      September 3, 2012 10:03 pm

      hi. just nak tanya dah jumpe rumah yg d ingini??? sy ade rumah end lot
      .

      • helmi permalink
        December 19, 2012 9:45 pm

        area mana??brape harge??

  51. yusfa permalink
    March 16, 2011 8:49 pm

    saya berminat utk membeli rumah teres area sek 6,7,8,11,10,2,4,3 shah alam..sila email jika ada maklumat.

    TQ

  52. nurqaimah permalink
    March 22, 2011 1:25 pm

    sy nk beli rumah area 18,19,24… harga rm90 000.00 – rm120 000.00
    sekurang kurang nya ada 3 bilik. kalau aapartment tingkat bawah – tingkat 2 sahaja. dpt rumah teras i tingkat pun ok. apa apa sila hubungi sy 0.126545733 atau email sj. tq

  53. khairul permalink
    April 9, 2011 1:03 am

    saya berminat nk beli rumah teres sekitar seksyen 24 shah alam.harga rm 150,000 kebawah..kalau ada,email saya yea..t.kasih..

  54. nazir permalink
    April 11, 2011 6:33 pm

    Salam,

    Saya sedang merancang untuk membeli rumah disekitar shah alam.Area perumahan yang saya selesa adalah di sekitar seksyen 6,7,8,9 dan 13.Harga rumah yang saya mampu untuk membuat pinjaman dan ansuran bank ialah diantara 300k – 250k.sekiranya tuan ada mengetahui tentang rumah lelong,sila iklankan di sini dan sekiranya saya berminat saya akan menghubungi tuan.terima kasih.

  55. Md Jelas permalink
    April 15, 2011 6:11 pm

    Saya ingin beli rumah Double storey terace (22×70 feet) sekitar seksyen 7 atau seksyen U12 Shah Alam.
    Terima kasih

  56. pekja permalink
    April 17, 2011 1:43 am

    saya ingin membeli rumah kat area puchong,rumah baru sekitar rm150k ke bawah.pastu lak pasal jaminan kerajaan,boleh tolong jelaskan.terima kasih

  57. April 17, 2011 1:47 am

    saya ingin membeli rumah kat area puchong,rumah baru sekitar rm150k ke bawah.pastu lak pasal jaminan kerajaan,boleh tolong jelaskan

  58. rahayu permalink
    April 17, 2011 11:54 am

    saya merancang ingin beli rumah double storey terrace sekitar kawasan shah alam dan puchong..budget RM230,000 kebawah..
    terima kasih..

  59. Siti permalink
    May 2, 2011 3:05 am

    Salam,

    Saya sedang mencari rumah dan serius untuk membeli rumah teres dikawasan seksyen 7, 8, 19, 20. Budget dlm bawah RM150K. Maaf saya x arif dlm soal belian rumah. Harap Encik dpt membantu.

    Terima kasih.

  60. Rizal permalink
    May 11, 2011 5:42 pm

    Salam,
    Saya mencari rumah teres setingkat atau 2 tingkat bawah RM250.00 di area subang bestari atau pinggiran subang. Jika ada, tolong email saya di reez_elect@yahoo.co.uk.

  61. suratraja permalink
    May 12, 2011 10:17 pm

    as-salam,

    berminat sungguh dgn rumah double storey area shah alam ni.kalau sect 6 atau 7.atau yg dekat2 dgn uitm tu memang menepati sasaran.burget dibawah $300k.harap dapat bantuan dari pihak tuan.tq

  62. Rozimah permalink
    May 16, 2011 4:32 pm

    Apt Tmn Bunga Negara bawah RM70k ada?

    Tq

  63. amal permalink
    May 25, 2011 10:36 pm

    salam….email saya kalau ade rumah di area ttdi jaya shah alam…yang bawah 200k…area yang dekat dengan sek. 13…tq

  64. aina permalink
    May 26, 2011 11:01 pm

    salam,sy mencari rumah area ttdi jaya,budget bwh 200k..harap2 sgt dpt membantu..tima kasih

  65. faizal permalink
    June 18, 2011 2:57 am

    hi…saya berminat rumah lelong area shah alam and sekitar shah alam….budget 150k and below.
    nk cari rumah 1-storey je….

  66. fazida permalink
    June 28, 2011 11:16 pm

    saya berminat area subang 2

  67. Ana permalink
    June 29, 2011 12:51 pm

    Cuma nak tanya bilamana tertera “auction date” yang dah lepas, dh x releven lah kan? Kenapa masih ada di iklankan?

  68. zallia permalink
    July 11, 2011 10:47 pm

    assalamualaikum…

    saya mencari lelongan pangsapuri rimau perdana, seksyen 32 shah alam.keutamaan pada ground floor-2nd floor..terima kasih.

  69. erizna permalink
    July 25, 2011 5:51 pm

    saya mencari rumah terrace 2 tingkat corner/semi-d/bungalow di area shah alam… budget dalam 300k

    • hae permalink
      August 4, 2011 6:56 am

      erizna..klu bajet 300k ada jer..rajin2 la search..sy ada tgk kt puncak alam semi d dlm 200k cm jauhler sket

  70. ahmad permalink
    August 3, 2011 10:21 am

    as-salam,

    saya mencari lelongan pangsapuri cost sederhana di seksyen 7, shah alam..keutamaaan pada 1st-2nd floor..mohon email kepada sy..terima kasih..

  71. hae permalink
    August 4, 2011 6:54 am

    sy nk cr umh single storey area s alam@ subg..bajet 200k below..tp umh lelong ni ok ker..

  72. nurnajah yakub permalink
    August 9, 2011 8:57 pm

    ASSALAMMUALAIKUM…
    Saya mencari rumah di sekitar persiaran setia alam….budjet 250k kebwh

  73. zeeneth bashiria permalink
    August 15, 2011 4:07 pm

    saya nak beli umah kat sri muda…..budget RM 200,000.00….rumah corner boleh dpt x?1 tgkt or 2 tgkt

  74. amir mushannif permalink
    August 25, 2011 1:08 pm

    Salam……
    Saye mencari rumah d sekitar Seksyen 7 , 11, 13……teres house….range RM 150k to 350k….

  75. siti permalink
    August 25, 2011 1:26 pm

    Ada tak rumah single storey lelong di shah alam

  76. September 3, 2011 4:52 pm

    salam,

    saya mncari rumah area bukit subang, berminat dgn apartmnt cendana tgkt 2 @ 3

  77. zuraini permalink
    September 5, 2011 9:48 am

    Kat mana rumah yang disenaraikan dilelong? Teringin nak tengok dulu baru nak beli.

  78. azleen permalink
    September 8, 2011 11:16 pm

    salam..saya cari rumah lelong di area shah alam..budjet bawah 150k
    plz email saya. tq

  79. Aisy Darwisy permalink
    September 9, 2011 9:53 am

    hye..saya mencari rumah di sekitar shah alam..sek.7,8,9..RM230k kebawah..prefer conner o end lot..tqvm..

  80. shah permalink
    September 16, 2011 12:58 am

    sy nk attend seminar hartanah yg tuan adakn di Bndr Permaisuri, bila tarikh yg trdekat? harap pihak tuan dpt bg info. TQ

  81. jaja permalink
    September 19, 2011 10:33 am

    salam..
    sy mencari rumah flat utk pelaburan di sekitar shah alam.. bajet dlm RM100k ke bawah.. sila email sy asap.. tq

  82. leeza permalink
    September 19, 2011 1:53 pm

    salam tuan, ada x rumah lelong semi d corner lot area shah alam, kemuning, jalan kebun, alam impian dalam range rm250k

  83. Wan Nahariyah permalink
    September 20, 2011 2:13 pm

    Saya tengah mencari rumah di Seksyen U5, Shah Alam. Kalau ada, mohon email kan list pada saya. Budget max RM 400K. thanks!

  84. Azln permalink
    September 25, 2011 7:28 pm

    Mcm org lain gak say amencari rumah sekitar town shah alam.Double or single story.Urgent.Email xxisazlin@yahoo.com

  85. szray permalink
    September 25, 2011 10:42 pm

    assalam tuan..
    saya mencari rumah teres 2stry sekitar shah alam. anggaran harga 250k. end lot @ corner lot, jika ada, sila reply. terima kasih

  86. neelavane Raman permalink
    September 29, 2011 5:19 pm

    saya minat beli rumah di location shah alam seksyen 25 dan 32
    budget adalah rm 150000.00 kalau ada email saya

  87. abi permalink
    October 5, 2011 1:20 am

    looking 4 house in shah alam.. terrace/apartment/townhouse.. price in the range of RM 100k – 200k..

  88. munirah 18 permalink
    October 6, 2011 4:01 pm

    assalam..saye berminat untuk beli rumah teres 2 stry di s.alam area seksyen 18,19..budget dalm rm 250,000 ke bawah..urgent nk beli..
    email..xxfairydreamz@yahoo.com..tq~

  89. October 8, 2011 9:04 pm

    saye mencri rumh teres 2 tgkt di seksyn 18 s.alm bwh rm 250,000

  90. devi permalink
    October 10, 2011 12:16 pm

    saya minat beli rumah di pangsapuri rimau perdana g/floor.dlm 110k bawah.klu ada tolong email dgn saya rs_devixx@yahoo.com

  91. saniah binti ahmad permalink
    October 10, 2011 3:14 pm

    salam, saya pn nk rumah leleong terrace RM100k-150k di shah alam…blh email saya tq

  92. huddy permalink
    October 10, 2011 5:35 pm

    nak cari umah teres kt sek 7 budget below 300k

  93. zura permalink
    October 11, 2011 8:00 am

    salam.
    sy sdg mencari rumah semi-d atau banglo mini di area jalan kebun shah alam,pinggiran kemuning atau area sekitarnya.budget bawah RM300K.Kalo ada sila hubungi sy,t.kasih

  94. October 18, 2011 8:32 am

    salam
    saya beniat dan berminat untuk membeli rumah flat di seksyen 24 shah alam yang berharga antara 50-70k. terima kasih

  95. Henry permalink
    October 20, 2011 11:39 am

    Saya ingin membeli rumah teres di seksyen 13, 07, Taman TTDI Jaya , shah alam. sekiranya ada , Sila hubungi saya melalui email. budget harga dlm rm250k ke bawah.

  96. ida permalink
    October 25, 2011 11:26 pm

    mencari rumah flat atau teres sekitar seksyen 7 shah alam,

    bajet below 100k

  97. ann permalink
    November 13, 2011 9:41 pm

    Saya ingin membeli rumah double stry sekitar shah alam,subang bistari,subang Mah sing atau pinggiran subang.budget rm300 k kebawah.jika ada sila mail saya di ann@yahoo.com

  98. azrina permalink
    November 22, 2011 3:31 pm

    Assalam. saya mencari rumah untuk dilelong sekitar ttdi shah alam, shah alam, bukit raja meru kapar klang, subang perdana, puchong..double storey. mungkin 20′x70′.freehold..range harga 200 – 300k..help me..susah nyer cari rumah skrg..

  99. ag ismadi ag ismail permalink
    November 29, 2011 8:31 pm

    Salam tuan..saya mencari rumah lelong teres,semi-d di area Seksyen 28 shah alam..jika ada.sila email saya dgn sgera…sangat terdesak mncari rumah..

  100. ate permalink
    December 7, 2011 10:50 pm

    salam 1 malaysia…saya berminat nak beli rumah lelong di seksyen 19,20 terutamanya…anggaran RM 150 000 ke bawah…pls inform me tqvm ASAP….

  101. matthew permalink
    December 16, 2011 1:44 am

    ada apartment di brunsfield seksyen 13 untuk di jual untuk RM230K…bumi lot!!! sesiapa yang berminat sila contact saya segera!!! belakang MSU dan berdekatan Giant dan Tesco extra…

  102. matthew permalink
    December 16, 2011 1:47 am

    sesiapa yang berminat sila hubungi 010.250.9115 atau email ke rumahlelong@satusolution.com

  103. Nicky Chen permalink
    December 18, 2011 12:21 am

    Looking home in setia alam

  104. Lydia permalink
    December 20, 2011 4:09 pm

    Hi Tuanbri..
    Sy sedng mencari rumah (nak beli) area shah alam. Rumah semi-D (1tingkat) or teres 2tingkat. Area sek. 11, TTDI, glenmarie or dipertengahan kelana jaya & sek.26 shah alam. Budget hanya RM 80K ke bawah.

  105. Naffis permalink
    January 4, 2012 9:40 am

    Assalamualaikum,

    Saya berminat nak beli rumah lelong area shah alam (bekerja di UiTM puncak Alam) tetapi skrg berada di Australia (cuti belajar). Rumah 2 tingkat atau Semi D Freehold, budget RM350K ke bawah (Loan Govg). Mohon bantuan encik sebab akan pulang for good end of 2012 so nak siap2 beli skrg.

    Kalau ada area setia Alam pun sy boleh consider.

  106. ejoeshukor permalink
    January 5, 2012 3:24 pm

    mencari rumah lelong teres 2 tngkat 250k kebawah..area dmnsara/s.alam/sg buloh

  107. lily permalink
    January 18, 2012 9:24 am

    Saya mencari rumah di sekitar puchong (nearby erl, lrt). bajet max 260K.

    tq

  108. normala permalink
    February 11, 2012 11:16 pm

    Salam.mencari rumah teres 2 tingkat lelong area sec 13 n 11 n 9.budget antara 350k ke bawah.

  109. nur suhada permalink
    February 13, 2012 4:51 pm

    saya sedang mencari rumah bawah rn120000..ada x???

  110. syahirah mansur permalink
    March 5, 2012 2:51 pm

    mencari rumah di sekitar sek.7 shah alam.budget bwh 150k.serious buyer.

  111. yed permalink
    March 12, 2012 10:15 am

    saye nak tanye.rumah teres y lame di seksyan 25 shah alam..sekrang harga berape..?saye berminat…bleh tlg daptkan info..?

  112. noor suhada binti zulkifli permalink
    March 12, 2012 11:29 am

    saya nak tahu lebih detail berkaitan rumah lelong yang ini..
    Intermediate 1 Storey Terrace House
    Auction Price: RM 117,500.00
    Land Area: 1250 sq.ft
    Auction Date: 2012-02-28
    Tenure: Freehold
    Location: No. 38, Jalan Sentosa 25/129, Taman Mantap, Section 25, 40400 Shah Alam, Selangor, Selangor

  113. azie permalink
    March 20, 2012 4:54 pm

    salam…. saya mencari rumah lelongan disekitar puchong kinrara … ada tak ? tq

    • hafiz permalink
      April 25, 2012 1:46 pm

      puchong intan teres 2 tingkat rm280k
      berminat x
      boleh hubungi saya

  114. Ishak borhan permalink
    April 12, 2012 4:05 pm

    Salam.. Sy tgh cr rumah. Keje kt damansara. Kalo xdpt rmh area dmansara, area sh alam atau subang pn blh. Tp baget rm300k kebawah. Ada ke?

    • hafiz permalink
      April 19, 2012 5:23 pm

      kalau rumah 2nd kat shah alam inysaallah rasa boleh dapat yg 300k kebawah, kalau area damansara mmg xdapat. kalau betul encik nak saya boleh carikan
      email saya hafiz9go@satusolution.com

      • Kay Own permalink
        April 22, 2012 11:35 am

        boleh tolong saya dapatkn rumah teres lingkungan RM300K ke bawah

      • nazri aziz permalink
        July 1, 2012 8:41 pm

        Hafiz, saya sedang mencari rumah di kawasan SA dan TTDI. Corner Lot. 4 Bilik tidur 3 blk mandi.

  115. hafiz permalink
    April 16, 2012 4:19 am

    rumah di ttdi jaya for sale
    380k nego
    berminat email hafizxxx@gmail.com

    • Kay Own permalink
      April 22, 2012 11:33 am

      mahal sgt ler….sekitar bawah RM300K boleh dpt tak….

      • hafiz permalink
        April 25, 2012 1:45 pm

        kalau nego owner leh bg sampai 360k
        tp kalo bajet 300k saya leh carikan just bg tau area mana dan tinggalkan number contact encik dekat saya

    • nazri aziz permalink
      July 1, 2012 8:46 pm

      contact no: 0123993043
      corner/ 4 R/
      SA /TTDI

  116. April 16, 2012 10:51 pm

    Kepada anda yang berminat dengan hartanah lelong boleh berkunjung ke blog ni http://rumahlelongshahalam.wordpress.com Terdapat banyak senarai hartanah yang sentiasa dikemaskini.

  117. roslan permalink
    April 20, 2012 5:32 pm

    saya semakin berminat dgn rumah dibawah ni..tapi agak terlepas dah kot..entah ler kalau ada lagi?

    Location: No. 28, Jalan Krisoberil 7/20, Section 7, 40000 Shah Alam, Selangor
    Auction Price: RM 250,000.00
    Auction Date: 2011-09-14
    Land Area: 1500 sq.ft
    Deposit: 10%
    Tenure: Leasehold Expiring on 22 August 2099

  118. Kay Own permalink
    April 22, 2012 11:31 am

    Saya Mencari Rumah Teres Sekitar RM300K Ke Bawah….Sekitar Shah Alam Atau Sungai Buloh….

  119. Mohd Nazeri Mohd Yusoh permalink
    May 14, 2012 12:11 am

    Saya berminat men beli rumah/apartment sekitar shah Alam/Kota kemuning .

  120. June 11, 2012 11:08 pm

    sy mencari rumah area s.alam atau klang bajet 150 k…mcm mane nak cari.

  121. liyana permalink
    July 5, 2012 2:36 pm

    Sy nk beli rumah sek 18,24,19… bwah 300rbu..

  122. nizam permalink
    July 7, 2012 8:44 pm

    Berminat rumah murah aria Shah Alam dan KL

  123. nadia permalink
    July 9, 2012 9:17 pm

    Saya mencari umah semi d atau teres end lot. Mahu sekitar uitm atau kawsan komersial shah alam. Tujuan untuk disewakan. Jik ada sila hubungi saya.tq.

  124. July 19, 2012 11:36 am

    Salam tuan.. saya mencari apartment@kondo lelong 100k bawah. Area shah alam,(section 15,19,18 dan sri kemuning apartment. Email sy jika ada apa2 information k.. thanks tuan

  125. ahmad permalink
    July 23, 2012 1:22 am

    slm..sy berminat umh di sec 27 s.alam yg bdekatan dgn masjid..klu ade tlg mklumkn tq.

  126. sakinah ibrahim permalink
    July 23, 2012 10:42 pm

    saya berminat nak beli rumah di shah alam, tapi bila tengok harga lelong pun mahal gak.. rasanya tak merasa la nak beli rumah kat sini… rumah sekarang mahal sangat… tak mampu nak beli dah… macam mana nak buat

  127. Lissa permalink
    July 26, 2012 3:22 pm

    sy mencari rumah teres area shah alam range rm150k .. inform me please…

  128. July 27, 2012 4:18 am

    tuan..jgn lupa email saya senarai rumah utk dijual/lelong di Shah Alam .TQ

  129. vishnu permalink
    August 4, 2012 12:12 pm

    Hi there,
    please send me latest auction houses list to my email add visnu2u@yahoo.com
    shah alam, subang jaya, kelana jaya, pj area.
    Thanks

  130. Mohd Najib permalink
    September 4, 2012 4:25 pm

    saya mencari rumah teres lelong area shah alam budget bawah RM130K. Saya mempunyai 1 unit apartment Batu Tiga sebelah kilang CSR dan ingin menjual RM 195K (1001sqf)-dapur renovation. Jika ada maklumat hubungi saya email najwan192k@gmail.com

  131. Low permalink
    September 9, 2012 1:54 am

    Nak cari rumah kg Subang ,dalam harga 300,000 ribu kebawa

  132. yatie permalink
    September 19, 2012 11:34 am

    sy berminat nak beli rumah area jln kebun @ shah alam …bwh 150k …ada x?

  133. norlie permalink
    September 22, 2012 12:49 pm

    Saya cari rumah area subang mah sing atau yang dekat dengan subang airport harga dibawah rm200k. Saya nak rumah single atau double storey

  134. malia permalink
    September 28, 2012 2:17 pm

    salam.. sy berminat tuk beli rumah area shah alam.. jika ada email saya jamaliah.mohdzain@yahoo.co.uk

  135. normala abdullah permalink
    September 28, 2012 4:46 pm

    nak cari rumah lelong area shah alam….double storey corner lot…..kalau ada hubungi saya ..

    • Admin permalink*
      October 2, 2012 2:59 pm

      boleh saya tau bajet range berapa?

  136. Nur Shieyfa permalink
    October 5, 2012 9:29 am

    Saya tengah mencari rumah teres dalam lingkungan hrga rm200k sekitar putrajaya. kalau ada, sila maklumkan saya

  137. Nieta permalink
    October 9, 2012 11:45 am

    Salam..Saya mencari rumah teres/ double storey di area Shah Alam sekitar seksyen 8,10, 11, 18 @ 19. As long dkat dgn pusat bandar shah alam. Budget dalam 200K. Tqvm.

  138. Aeinnina permalink
    October 11, 2012 2:09 pm

    saya mencari rumah utk unit desa mentari 3 block 11 ada lg x???
    urgentttttttttt… pleaseeeeeee

  139. rishan permalink
    October 20, 2012 12:18 am

    hye i nak beli rumah kat area shah alam. kalau ada apartment pun pls email . 10q.

  140. Sara permalink
    October 29, 2012 5:59 pm

    Sy sedang mencari rumah di kawasan taman setia warisan kg melayu subang..

  141. mohd fazly permalink
    October 30, 2012 12:21 pm

    saya ingin beli rumah di setia warisan subang, ada 1 rumah di setia warisan subang saya lihat kosong tak ade pemilik tapi tak tulis untuk di jual atau di sewa macam mane saya nak dapat kan conteck number untuk rumah. rumah 1sty conner lot depan taman permainan. MOHD FAZLY 012-6440642

  142. Koh permalink
    November 3, 2012 3:03 pm

    can you send information any lelong appartment u5 subang 2

  143. NOR AZIRA SHAFIKA BINTI BAKRI permalink
    November 12, 2012 3:11 pm

    Saya berminat nak membeli rumah teres 2 tingkat di kawasan sec 25, 24,20,19, 18, Harga rm200K ke bawah, thank you !:)

  144. kawthamy permalink
    November 27, 2012 1:24 am

    saya ingin beli rumah di area shah alam/subang/klang… badjet saya rm200,000 dan ke bawah… tolong update ke mail saya. thank you.

  145. juitah ispek permalink
    November 29, 2012 2:01 pm

    akum..sy ingin membeli rumah teres setingkat@aparment(tingkat1,2)below 170k area shah alam sek16,17,19,20…sekiranya ada tolong email sy..urgent,,,,

  146. atiqah permalink
    December 10, 2012 11:39 am

    Salam,

    Saya ingin membeli rumah dikawasan shah alam, di sek 19, 20, 23 atau 24. Harga dalam RM 350,000 kebawah. kalau boleh nak 3 bedrooms. thank you.

  147. December 25, 2012 12:49 pm

    looking for aptprice below 55k but loan 60k

  148. amin permalink
    December 25, 2012 8:40 pm

    Saya berminat sekiranya tuan ada rumah untuk dijual. Badjet dlm 150kkebawah.
    Rumah teres area shah alam, subang, kota damansara

  149. juan permalink
    December 26, 2012 2:02 pm

    Hai, saya mencari apartment 1000spf keatas area shah alam… bajet bawah 230k. kalau ada sila email :D

  150. afiza permalink
    December 26, 2012 4:15 pm

    saya ingin membeli rumah teres area shah alam..bajet rm400k kebawah..

  151. pais permalink
    December 28, 2012 2:43 pm

    salam.sye sdng mncari aptment 70k ke bwah di area shah alam dn kawasan berhampiran uitm.sila email kan list rumah lelong dikawasan tersebut.tq

  152. mohd permalink
    January 10, 2013 4:09 am

    ok

  153. Hana permalink
    January 29, 2013 4:41 pm

    Aslmkm. Saya mencari rumah teres endlot/ corner di sek 7 atau 8 harga rm400,000 ke bawah. Tq

  154. Harry permalink
    February 23, 2013 1:11 am

    Tuanbri boleh tak hantar senerai property yang latest … Tarikh lelong yang akan datang

  155. February 28, 2013 1:09 pm

    Assalam,
    Klu ada lelong for Mutiara Anggerik Sek 15.
    Inform me, ya!
    TQ

  156. Safie permalink
    March 3, 2013 8:59 am

    Rumah terrace corner lot

    • Admin permalink*
      March 4, 2013 12:42 pm

      Rumah Teres corner lot untuk bajet berapa? dan area mana?

  157. amal permalink
    March 5, 2013 5:02 pm

    nak beli rumah teres 2 tingkat kat shah alam sek 7 bajet 200k

  158. siva permalink
    March 14, 2013 11:34 am

    call saya kalau harga rumah dalam 100k-150k…secepat mungkin…sebab saya sedia utk beki rumah…

  159. Noraini Binti Zainal permalink
    March 15, 2013 10:15 am

    salam. mohon email kepada saya senarai terkini rumah untuk dilelong area shah alam (landed) below 200K dan apartment 100K ~ 150K. Saya mohon juga nasihat, pendapatan saya hanya 2K sebulan, dan harga bagaimanakah yang dikira berpatutan dengan pendapatan saya.

  160. Rafidah Ramli permalink
    March 19, 2013 10:09 am

    Saya ingin menjual rumah terrace 1 1/2 tingkat di kawasan Sg. Pelek, Sepang. Jika Encik boleh menjualkannya sila hubungi saya.

  161. saf permalink
    March 29, 2013 4:18 pm

    kalau ader2 umah landed area shah alam range price 250-300K, bleh Pm pada saya and kalau dapat list of auction akan datang lagi bagus. Area shah alam.

  162. Azahari permalink
    March 30, 2013 7:12 pm

    Salam. Boleh email kepada saya kalau ada rumah nak jual @ lelong area shah alam seksyen 17,18,19 or sek 7. bajet rm350k ke bawah.

  163. ZAINON NOR AHMAD permalink
    March 31, 2013 10:33 am

    Salam Tuanbri, boleh beri senarai rumah satu tingkat di seksyen 19-dan 20 di Shah Alam, below Rm 100,000.00 yg latest.

  164. April 18, 2013 5:25 pm

    Tuanbri,
    .saya berminat nak beli rumah kat area shah alam, seksyen 19,20 dan 24. Ada maklumat sal rumah lelong ni, tolong email saya..Budget RM 200,000 ke bawah

  165. rozie permalink
    May 14, 2013 4:36 pm

    sy nak cari rumah teres area cheras, kl, kajang, ampang..bajet rm200k ke bawah..kalau ada tolong email

  166. Israf permalink
    May 20, 2013 3:07 pm

    Salam,
    Saya berminat untuk membeli rumah di Shah Alam (seksyen 18, 19 or 20). Ada maklumat rumah lelong or below market price boleh email saya. Hanya berminat rumah lot tepi.

  167. Hannan Asmahan binti Abdul Wahab permalink
    May 21, 2013 9:14 pm

    Rumah area TTDI Jaya dan Section 19 Shah Alam

  168. hairi permalink
    May 23, 2013 1:01 pm

    Rumah teres 2 tingkat area U5 pada harga 250k-300k.Tq

  169. iejoy permalink
    June 2, 2013 3:01 pm

    mencari rumah area subang.. u5.. bajet 130k ke bawah…tq

  170. ikyn permalink
    June 6, 2013 8:54 am

    salam sya berminta nak beli rumah area puncak alam di bawah rm150k sila email sya

  171. sue permalink
    June 13, 2013 11:11 am

    salam, berminat rumah teres 2 tingkt… area batu 3, kemuning @ sec 26. harga bawah 150k. kalau boleh corner lot

  172. edy permalink
    June 13, 2013 11:40 pm

    Salam..
    Sy mencari rmh double storey area u12 shah alam, harga bwh rm300, 000..
    Jika ada hubungi sy segera..urgent..

  173. edy permalink
    June 13, 2013 11:45 pm

    Salam…
    Sy sedang mencari double storey di sekitar kaw u12 shah alam..harga bwh rm300, 000..
    Jika ada hubungi sy segera…urgent.

  174. edy permalink
    June 15, 2013 3:18 pm

    Salam..
    Sy sedang mencari double stry di area u12 shah alam, single storey area seksyen 10 shah alam..
    Jika ada maklumkan yee..

    • fazlina permalink
      September 29, 2013 11:37 pm

      assalam..saya berminat beli rmh lelong atau for sale area puncak alam,bandar tasik puteri atau country homes rawang.rumah landed 20×70 ke atas..kalo dpt corner lot,facing field ld bgus..kalo ade info,bleh email kat sya..sya jg nk tnye,kebiasaannye berapakah hrga plg tggi yg terjual utk rmh lelongan yg berharga 150k. sya nk tau spaya ble bajet brape limit utk sstu auction property.tqvm..

    • fazlina permalink
      September 29, 2013 11:41 pm

      assalam..sya berminat nk cari rmh lelong atau rmh utk djual teres 2tkt saiz 20×70 keatas area puncak alam,tasik puteri atau country homes rawang..bajet 200k kalo ada info,emel sya ye..tqvm.

  175. zambri permalink
    July 8, 2013 10:56 pm

    salam..
    sy sedang mencari rumah area shah alam sek 27,28,33…harga bwh rm60k..
    jika ada hubungi sy ya….

  176. erny permalink
    July 12, 2013 4:14 pm

    saya mencari rumah area shah alam jika ada saya mengkehendaki rumah di seksyen 19 & 20 . harga dalam lingkungan RM200,000.. kebawah.

    harap dapat reply email saya.
    Terima kasih

  177. siti permalink
    July 23, 2013 8:20 pm

    salam…..
    saya mencari rumah teres di shah alam,…area seksyen 17,18,19,20 dan 24.ade x?budget bawah rm 200k.

  178. khairul permalink
    July 23, 2013 10:21 pm

    Salam tuan..saya ingin mencari rumah teres sekitar shah alam dengan bajet bulanan bawah RM800-rm1000 shj..lagi murah lagi bagus..

  179. Haslina permalink
    July 24, 2013 4:24 pm

    Salam…
    Saya sedang mencari rumah teres (1 @ 2 tingkat) di area seksyen 17,18,19,20 & 24..
    Bajet dalam lingkungan RM200k & below….

    Jika ada maklumkan saya ye

    TQ En

  180. Salim permalink
    August 3, 2013 10:56 am

    As Salam

    Minta jasa baik tuan untuk forward senarai rumah2 lelong sekitar lembah kelang

    salim

  181. Amilia Fariza permalink
    August 27, 2013 11:00 am

    Salam…saya berminat nak beli rumaj double storey …sekitar shah alam , jln kebun, bkt rimau, berjaya park, bandar puteri/putera,, saujana putra, putra height , alam megah ….sekiranya ada info, tolong reply….budget 300k to 350k

  182. Rino Khairi permalink
    August 27, 2013 1:44 pm

    Assalamualaikum.. Saya sedang mencari rumah utk dijual area shah alam sekitar seksyen 18,19,20,24… Badget dalam rm200k kebawah… Jika ada sila maklumkan kepada saya.. Tq

  183. Asikin Shaharum permalink
    August 28, 2013 4:41 pm

    Salam Admin,

    Saya sedang mencari rumah teres di Shah Alam sekitar seksyen 19 atau seksyen 20 dan kalau boleh dibwh 200k.

  184. nor permalink
    August 30, 2013 10:24 am

    Salam tuan… Saya mencari rumah di area subang perdana u5…kalau boleh rumah teres…budget dlm rm250,000

  185. suzi permalink
    September 5, 2013 6:09 pm

    saya sedang mencari rumah teres budget bwh 200k dan rumah flat bwh 80k di seksyen 17,18,19,20 dan 24……sekiranya ada boleh bgtau saya?

  186. September 9, 2013 4:54 pm

    Saya cari umah landed area s.a
    budget dalam rm200k ke bawah

  187. sally permalink
    September 12, 2013 5:48 pm

    sdg mncri rumah teres @ apartment tingkat bwh budget rm250k kebawah area subang perdana u3 @ u5…
    jika ada hubungi saya segera…

  188. Azlina permalink
    September 20, 2013 9:36 am

    Salam

    Rumah ini dh dijual?jika belum sy berminat

    2 Storey Terrace House
    Auction Price: RM 350,000.00
    Land Area: 1400 sq.ft
    Auction Date: 2013-07-18
    Tenure: No Info
    Location: No. 13, Jalan Kristal 7/72, Section 7, 40000, Shah Alam, Selangor

  189. Nazrul Affendi permalink
    September 28, 2013 12:20 am

    Saya cari rumah teres area shah alam below 250k.. Klau boleh setia alam dan projek baru atau lelong. Appartment pun boleh.

  190. ain permalink
    October 28, 2013 11:27 am

    Salam, sye mencari rumah teres untuk dijual area shah alam sek 19,15,20,18 bawah 210k.urgent

  191. haji salim anwar permalink
    March 19, 2014 12:38 am

    saya berminat rumah lelong di shah alam

  192. noor azizah bte abdul talib permalink
    March 29, 2014 2:57 pm

    please contack i jika ade umh lelong area sek 7

Trackbacks

  1. 2010 in review « Rumah Lelong Shah Alam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 58 other followers

%d bloggers like this: